Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.07.2010 00:20 - Най - търсени масажи
Автор: kikokinezi Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 3374 Коментари: 1 Гласове:
1

Последна промяна: 17.07.2010 00:22


 Най - предпочитаните масажи напоследък са антистресовите, детоксикиращите с пчелен мед, с шоколад, както и ексфолиацията. По няколко думи за тях, какво да очаквате и  най - вече защо да ги пробвате.

  
Антистрес масажа
наподобява класическия масаж, но се работи по - бавно, с по - плавни движения и вниманието се фокусира върху богатите на рецептори зони - рамене, шия, окосмената част на главата и стъпалата. Обикновено се заспива ако са налице нормалните условия за провеждане на масаж. 
   Детоксикиращият меден масаж се прави само на гърба, защото зоната за контакт е сравнително най - равна и обширна и не е толкова болезнено. Масажът се извършва с истински пчелен мед, който може да бъде затоплен на водна баня. Използваните похвати твърде много се различават от тези на класическия масаж, възможно е да се усеща болка. Токсини попадат и се образуват в тялото по всяко време и основното депо за тях са мастните клетки. Пчелният мед съдържа ензимът липаза, който способства разграждането на мазнините и така токсините се изтеглят на повърхностт на кожата. В една процедура се извършват средно 3 нанасяния, като след всяко следва премахване на меда с влажна топла хавлия и подсушаване.    Шоколад - страхотно е! Преди да започнете се уверете, че масажът ще бъде извършен с истински натурален шоколад (с млечен нестава), а не с някакъв масажен крем с шоколадова есенция или каквито и да било други заместители. Шоколада се разтапя и се смесва с някакво базово масло, което е без мириз и това се прави за да може да се масажира, иначе се втвърдява много бързо. Много дълбока и релаксираща процедура и после кожата ви мирише на шоколад поне 5 - 6 часа.    Ексфолиация или пийлинг (англ. peel - беля, обелвам, обелка) е процедура която премахва мъртвите кожни клетки. Продължителността на живот на тези клетки е межу 2 - 4 седмици, което означава, че поне веднъж месечно е желателно да си правите ексфолиация на цяло тяло. Има много видове пийлинги. Ако кожата ви е чувствителна, обсъдете с терапевта какъв точно пийлинг е подходящ за вас. Резултата го виждате веднага след душа (не ползвайте сапун, само обилно със вода), кожата ви ще е мека и гладка.

Сигурен съм, че докато прочетете всички тези писаници сте се схванали достатъчно от седене пред компа, така че, незабавно и без никакви увъртания си запазете час за масаж! До скоро! :-)


Тагове:   шоколад,   мед,   масажи,   антистрес,


Гласувай:
1



1. injir - При така добре направената реклама ...
27.07.2010 13:50
При така добре направената реклама не би могло да не си запазя час.:) Има една пречка само. Около сто и петдесет километра разстояние.:)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kikokinezi
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 115109
Постинги: 19
Коментари: 64
Гласове: 1134
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930