Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.07.2010 01:00 - Етика и морал в масажния кабинет...
Автор: kikokinezi Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 5073 Коментари: 4 Гласове:
3

Последна промяна: 24.07.2010 01:05


 Етика и морал в масажния кабинет. Доста гръмко звучи и се опитвам да избягам от подобни фрази,  обаче,  съм продукт на развитото соц. общество и ми идва отвътре ... хахахаха       Става дума дума за нещата, които да очаквате и не очаквате когато сте на масаж. 

       За Лас Вегас има една максима, която гласи "Каквото се случва във Вегас, си остава във Вегас!"  Тази максима в абсолютно пълна сила важи за масажния кабинет. Точка първа от етиката на един масажист е пълната конфиденциалност. До колко е етичен даден колега е отделен въпрос, става дума за принципа, който не е различен от лекарската тайна. Каквото става в кабинета си остава само и единствено межу масажиста и клиента. Не може да очаквате масажист да обсъжда как е протекла процедурата с някой. Освен масаж, терапевта има за цел и да наблюдава за всичко, което е извън нормата по тялото  и да го обсъжда със съответния клиент.... и с никой друг! 

       Разговорите по време на масаж - един професионален терапевт никога няма да започне пръв да говори някакъв общ разговор, така че, не очаквайте терапевта да ви заговори. Изключение е разбира се, ако терапевта е видял нещо което има отношение към масажа и вашето здраве. Дори да започнете диалог с масажиста и ви се стори, че ви отговаря кратко и лаконично, това не е защото няма какво да каже, а е действие целящо да ви накара да спрете да говорите и мислите и да се отпуснете, защото това е основната цел на масажа - релаксация.  Дайте шанс да си свърши работата. Вярно е, че има хора, които се отморяват говорейки за нещата, които ги вълнуват, но ... наистина масажния кабинет не е подходящото място за това.

       Хигиената - терапевта не може да ви мирише неприятно, да лъха на алкохол или да се държи като простак. При тези случаи естествено, вие имате право да откажете масажа. Същото обаче, важи и за вас. Моят доцент по масаж ни казваше, че имаме право да накараме клиента да се "хигиенизира", разбирай окъпе, ако мирише лошо. Това разбира се, може да си остане само в рамките на лекцията, защото подобно действие ще предизвика разправия и масажа не би се състоял. Така че, за да не се стига до там - вземете душ преди масаж - елементарно е, близко е до ума и би трябвало да се намира в раздел "Неща научени в първите 7 години".

   Трябва да знаете, че терапевта е на ваше разположение и прави това, което преценява, че най - добре ще ви се отрази, но не прекалявайте с изисквания. Ако сте на нормално място, където се предлага масаж, то може да сте сигурни, че са взети всички неща под внимание за да ви е удобно и комфортно.



Гласувай:
3



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - Каквото става в кабинета
26.07.2010 17:10
"Каквото става в кабинета си остава само и единствено межу масажиста и клиента."
Това звучи като покана за секс услуги. А насочващ червен фенер има ли?
цитирай
2. fiona - Анонимния...
26.07.2010 19:43
има един начин да разбереш това - опитай :))).

Постингът е хубав. Болшинството хора възприемат масажното като изповедалня. Масажистът не е длъжен да слуша всякакви бръшолевения, това натоварва.
цитирай
3. kikokinezi - Анонимния...
26.07.2010 23:59
Благодаря fiona! Анонимния, целта на блога ми е да просвещавам такива като тебе да спрат да обвързват масажа със секс, защото тази професия много страда от този имидж. Иди в банята, задоволи си сексуалните нужди и после пак прочети какво съм писал и се надявам този път да го осмислиш!
цитирай
4. анонимен - Жена
01.10.2012 18:04
От месеци търся работа-рехабилитатор съм -и няма и няма...Как си намирате пациенти за масаж,ако нямате студио?
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kikokinezi
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 115129
Постинги: 19
Коментари: 64
Гласове: 1134
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930