Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.06.2010 02:28 - Масаж
Автор: kikokinezi Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 2695 Коментари: 2 Гласове:
3



 Уважаеми българи, целта на моят блог е да разясни какво е  масаж,каква е ползата от масажа , какво да правим преди и след масаж и как да се държим по време на масаж.На тези от вас които се чудят що за тема съм избрал да разисквам,ще кажа ,че масово българинът няма никаква култура за масаж и знае толкова за масажа колкото една средностатистическа баба от средностатистическо село знае какво е аутсорсинг.Искам дебело да подчертая,че неслагам всички  под един знаменател,но тези които са извън знаменателя са малцинство.Като кинезитерапевт и масажист съм си поставил професионална цел да популяризирам понятието масаж и смятам ,че е дълг на всеки колега който се взема поне малко на сериозно да прави същото.Възможно е тонът ми да е в известна степен саркастичен - приемете го като психологически подход - на добрия благ тон никой не обръща внимание. Занимавам се с кинезитерапия и масаж от 10 години.За този период съм натрупал доста наблюдения и за щастие живота ми предостави възможност да сравня отношението към масажа тук и примерно в Съединените щати.Разликата е от небето до земята и съвсем неговоря за луксозните спа центрове и всевъзможното масажно оборудване (неща които имаме вече и в България).Говоря за първосигналната реакция на американеца и българина когато чуе думата масаж.За американеца това означава облекчаване на болката,отмора,възстановяване и добра работоспособност.При българинът варира от "Ми как шъ ма пипат ся?" до всякакви сексуални щуротии.Винаги ме е дразнил факта , че в България навлизат първо и най-много пошлите неща от зад океана,а истинските и стойностните нямат място.Това го казвам по повод ако евентуално на някой му идва в повече идеализирането на американското - не,никога не мога да го направя това след като живях там и знам що за стока са.Но немога и да отрека културата на масажа която имат в съзнанеието си и дълбоката им признателност и респект към специалистите извършващи масаж. Много важен въпрос е достъпността на масажа от гледна точка на неговата цена - ами на различните места варира между 20 до 50 лв за цял едночасов масаж,така че вие преценете - струва ли си парите удоволствието и начина по който се чувствате след това - мисля ,че да защото просто нищо друго неможе да ви накара да се чувствате по този начин на същата цена. Изборът на масажист е важно нещо което вие трябва да свършите.Всеки избира своя масажист,това е строго индивидуално.Няма лош масажист (е,освен ако не е с някакъв съмнителен едномесечен курс...)До много скоро!:-)


Тагове:   масаж,


Гласувай:
3



Следващ постинг

1. анонимен - Tova, che niama losh masajist
29.06.2010 23:28
e malko silno tvardenie. Vsashnost chudia se dali horata mogat da razlichat dobria ot loshia. Stilovete na rabota sa razlichni i chesto atmosferata v spato opredelia pozitivnoto ili negativno izjiviavane. Ne rabotata.
цитирай
2. kikokinezi - Благодаря за коментара. Да силно ...
30.06.2010 22:54
Благодаря за коментара. Да, силно твърдение е и аз за това пиша, защото тази тема изисква силни твърдения за да бъде чута от всички. За стиловете сте прав/а, но това си решава всеки за себе си. Атмосферата в спато е важно нещо, но в никакъв случай не стои преди работата на терапевта. В крайна сметка вие няма да влезете в център/салон за който сте убедени че е лош, нали?
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kikokinezi
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 115116
Постинги: 19
Коментари: 64
Гласове: 1134
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930